Petrolde yatay seyir -9 Temmuz 2025

Petrol Fiyatları, Jeopolitik Gelişmelere Bağlı Olarak Yatay Seyrini Koruyor

Jeopolitik gelişmelerin etkisinde kalan petrol fiyatları, yatay seyrine devam ediyor. Brent petrolün varil fiyatı, dün 70,20 dolara kadar çıkmasının ardından günü 69,53 dolar seviyesinde tamamladı.

Bugün saat 09.30 itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre yüzde 0,1 azalarak 69,47 dolar oldu. Aynı saatlerde Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatı ise 67,19 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatları, ABD’de talebin yavaşlayacağı beklentisi ve yeni tarife gelişmeleri nedeniyle yatırımcıların dikkatini çekiyor. Özellikle ABD Başkanı Donald Trump’ın tarifeler ile ilgili aldığı kararlar, küresel piyasalarda belirsizliği artırdı.

Trump’ın vergi kararlarını ertelemesi ve ticaret ortaklarıyla yapılacak anlaşmalar konusunda umut yaratması, küçük ihracatçı ülkeleri ve şirketlerini endişelendiriyor. Öte yandan, ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), Brent petrol fiyatlarına ilişkin tahminlerini yukarı yönlü revize etti.

EIA’nın raporunda, jeopolitik risklerin artması ve nükleer anlaşma müzakereleri gibi faktörlerin petrol fiyatları üzerinde etkili olduğu belirtiliyor. Uzun vadede ise ABD’nin günlük ham petrol üretimi ve küresel petrol arzı ile tüketimine ilişkin önemli öngörüler bulunuyor.

Brent petrolün teknik olarak 77,04 doların direnç, 63,07 doların ise destek seviyesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Related Posts

Benzinlik fiyatları havalimanlarıyla yarışıyor! Fiyat farkı 3 katına çıktı

Benzinlik istasyonlarında bulunan marketler adeta cep yakıyor. İstasyonlarda bir çikolatanın fiyatı markete göre 3 katı fazlasına satılıyor.

Bakan Şimşek, Londra’da konuştu: Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azaldı

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla yaptığı temaslarda “Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Bolat açıkladı: Yurtdışı alışverişinde yeni dönem!

Ticaret Bakanlığı, yurtdışı alışveriş sitelerine yönelik yeni bir zorunluluğu devreye aldı. Türkiye’ye satış yapan platformlar artık ülkede temsilci bulundurmak zorunda olacak.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Türkiye otomotiv sektörü yılın ilk yarısında tarihi rekor kırdı

Otomotiv sektörü, bu yılın ocak-haziran döneminde 19 milyar 986 milyon 716 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ilk 6 aylık ihracatına imza atarken, sektörün toplam ihracattaki payı da yüzde 15,2 olarak hesaplandı.

Türk balı yılın ilk yarısında 41 ülkede sofralarda yer buldu

Türkiye’nin ihraç ürünleri arasında yer alan bal, yılın ilk 6 ayında ABD, Almanya ve Birleşik Krallık başta olmak üzere 41 ülkede ağızları tatlandırdı.