Kalite düştü, fiyatlar arttı; kamu çalışanları yemeklerden şikâyetçi

Kamu çalışanları taşeron yemek hizmetlerine isyan ediyor: “Yemek yemesek de ücret kesiliyor”

Kamu kurumlarında taşeron firmalar aracılığıyla yürütülen yemek hizmetleriyle ilgili kalite ve maliyet sorunları kamu çalışanlarının tepkisini çekiyor. Emekçiler, yemek katkı paylarının son 5 yılda yüzde bin 200’ü aşan oranda arttığını ifade ediyor.

Yemek ücretleri bazı kurumlarda devlet katkısıyla birlikte maaşlardan kesilirken, kimi kurumlarda yemek yenmese dahi kesinti yapılıyor.

“Yemek hizmeti kamu eliyle verilmeli”

SES İzmir 2 No’lu Şube Yöneticisi Nur Ali Dede, “Hijyen sorunları, düşük kalite ve son dönemde hızla artan fiyatlar emekçileri zorluyor. Taşeronlaşma keyfiliği artırıyor. Yemek hizmeti kamu eliyle yürütülmeli, böylece daha sağlıklı ve makul fiyatlı olabilir,” dedi.

“Yüzde bin 246 artış oldu”

BirGün’ün haberine göre, Sağlık çalışanı Kubilay Yalçınkaya ise, “Bakanlık memura yemek için 179 milyonluk ödenek ayırdı ama sadece 148 milyonunu kullandı. Buna karşın Kızılay’a 60 milyon, Yeşilay’a 1 milyar 240 milyon TL aktarıldı. 2021-2025 arası yemek katkı payı yüzde 1246 arttı. İşe gelmediğimiz günlerin ve yemediğimiz yemeklerin bile ücreti kesiliyor. Taşeron hizmet alan kurumlarda kalite düşük, ücretler daha yüksek,” değerlendirmesini yaptı.

“Yemek yemesek de ücret kesiliyor”

İsmini vermek istemeyen bir çalışan ise, “Mart’ta 860, Nisan’da bin 93, Mayıs’ta 800 liraya yakın kesinti oldu. Ancak yoğunluk ya da yemeklerin kalitesizliği nedeniyle çoğu zaman yiyemiyoruz. Buna rağmen ücret alınıyor,” dedi.

Related Posts

İFO: Almanya’da şirketlerin yüzde 40,9’u faaliyetlerinde yapay zeka kullanıyor

Merkezi Münih’te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Almanya’daki şirketlere yönelik dikkat çeken açıklamada bulundu. Şirket, şu anda şirketlerin yüzde 40,9’u iş süreçlerinde yapay zekadan yararlandığını söyledi.

Bakan Bolat ödemeler dengesi verisini değerlendirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yaz aylarının başlamasıyla turizm gelirlerindeki artışın cari işlemler hesabına olumlu yansıyacağını ve hesabın fazla verme eğilimine gireceğini bildirdi.

Merkez Bankası anketi açıkladı: Piyasanın enflasyon ve dolar tahmini geriledi

Merkez Bankası’nın Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’nde faiz indirimi, enflasyon ve döviz beklentilerinde değişiklik öne çıktı. Katılımcılar temmuz ayında politika faizinin 3 puan düşeceğini öngörüyor. Yıl sonu enflasyon tahmini gerilerken, dolar/TL beklentisi hafif düştü.

Petrol fiyatları İsrail’in İran’a saldırmasıyla yükselişe geçti

Petrol fiyatları, İsrail’in İran’a saldırı düzenlemesinin ardından yüzde 7’den fazla yükseldi.

Euro, dolar karşısında son 7 haftanın zirvesinde

Faiz indirimi beklentileriyle güçlenen euro/dolar paritesi 1,1539 seviyesine çıkarak 22 Nisan’dan bu yana en yüksek düzeyine ulaştı.

İnşaat maliyet endeksi nisanda artış gösterdi

İnşaat maliyet endeksi nisanda artış gösterdi