Düğün sezonu öncesi ‘sahte takı’ uyarısı

Düğün Sezonu Başladı: Kuyumcularda Yoğun Talep

Türkiye’de yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonu hareketlenmeye başladı. Mobilyadan beyaz eşyaya, kıyafetten kuyuma kadar birçok sektörde hareketlilik yaşanıyor. Bu dönemde özellikle kuyumculuk sektörü, vatandaşların ilgi odağı haline geliyor.

Kuyumcu vitrinleri, yaklaşan yoğun döneme hazırlık olarak yeni ve etkileyici modellerle donatılıyor. Evlilik tekliflerinin ve nişan törenlerinin artmasıyla tektaş yüzükler ve alyanslara olan ilgi de artıyor.

Ayrıca, düğünlerde gelinlere takılan bilezikler, kolyeler, küpelerden oluşan takı setleri ve yatırım amacıyla tercih edilen çeyrek, yarım, tam altın ile gram altınlar da en çok rağbet gören ürünler arasında bulunuyor.

Altına olan geleneksel ilgi ve bu kıymetli metalin yatırım aracı olarak görülmesi, düğün alışverişlerinde altın talebinin devam etmesini sağlıyor. Kuyumcular, tüketicilere alışveriş yaparken “sahte” ürünlere karşı dikkatli olmaları ve güvenilir kaynaklardan almaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

– “Güvenilir Kuyumcular Önemli”

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her düğün sezonunun kuyumcular için canlı geçtiğini belirtti. Altının ons fiyatındaki artışın yanı sıra yerel gelişmelerin de etkisiyle bu yıl bir miktar satışlarda düşüş beklediklerini ifade eden Sönmez, yine de düğünlerdeki ihtiyaçların karşılandığını söyledi.

Sönmez, “Vatandaşlarımızın bu dönemde sahte altınlara karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Güvenilir kuyumculardan alışveriş yapmaları, mağduriyet yaşanmaması açısından önemli. E-ticaret platformları üzerinden altın satışlarının arttığını görüyoruz. Biz Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Darphane ile yaptığımız çalışmalar sonucunda, 2025’i ‘sahte altınla mücadele yılı’ ilan ettik.” açıklamasında bulundu.

Sahte altın ve kuyum ürünleri ile mücadeleye odaklandıklarını sözlerine ekleyen Sönmez, Darphane ürünlerinde filigranlar ve karekodlarla elektronik takip sistemi kuracaklarını duyurdu.

Sönmez, internet satışlarında barkod sistemini önerdiklerini kaydederek, “Oda olarak barkod sistemi ile ilgili bir proje başlattık. Her satıcı, sattığı ürüne bu barkodu yapıştıracak. Dolayısıyla altın güvenilir bir ürün haline gelecek. Ayrıca kuyum ticareti yetki belgesi olmayanlar bu işi yapamazlar. Ticaret Bakanlığı ile yürüttüğümüz bir çalışma var. Eylül ayında düzenleyeceğimiz bir çalıştay ile bu konuları daha netleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Sönmez, düğünlerde takı alışverişlerinde gelinlik modeline göre tercihler yapıldığına dikkat çekerek, “Düğünlerde gelinler, kıyafetleri neye uygunsa ona göre takı seçiyor. Bu tamamen kişisel tercihlerle alakalıdır. Fiyatlar ne olursa olsun, gelinler istediklerini alacaklardır. Güvenilir kuyumculardan alışveriş yapmak önemlidir. Ucuz altın diye bir şey olmadığına dikkat çekmek isterim.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Mehmet Tezkan: İktidarın iç cephesi, muhalefetin iç cephesi

Mehmet Tezkan: İktidarın iç cephesi, muhalefetin iç cephesi

Kremlin: İran’da rejim değişikliği kabul edilemez, Hamaney’e suikast Pandora’nın kutusunu açar

Kremlin: İran’da rejim değişikliği kabul edilemez, Hamaney’e suikast Pandora’nın kutusunu açar

Evi uyuşturucu imalathanesine çevirdiler: 1 tutuklama

Sakarya’da evin bir odasını uyuşturucu imalathanesine çeviren iki şüpheliden biri tutuklandı.

Sağlık emekçilerinden maaş kesintilerine tepki: Maaş bordrolarını yaktılar

Eskişehir’de sağlık emekçileri, “Son 6 ayda aile sağlığı merkezine başvurmayan hastadan dolayı aile hekimlerinin ve ebe/hemşirelerin maaşından kesinti yapılır” düzenlemesi gerekçe gösterilerek aile sağlığı merkezi çalışanlarının maaşından kesinti yapılmasını protesto amacıyla bordrolarını yaktı.

Ankara’da korkutan tablo: Sadece 180 günlük kaldı

Yaz aylarında Ankara için korkutan verileri ASKİ açıkladı. Ankara’daki barajlarda kente 180 gün yetecek kadar su bulunuyor.

Orta Doğu’da tehlikeli saatler: ABD İran’a saldıracak mı? Trump ve Netanyahu görüştü

Orta Doğu’da savaş rüzgârları esmeye devam ediyor. İsrail’in 13 Haziran’da İran’ın nükleer tesislerini hedef almasıyla fitili ateşlenen gerilimde gözler Washington’a çevrildi. ABD Başkanı Donald Trump’ın gece boyu yaptığı açıklamalar ile İsrail Başbakanı Netanyahu’yla gerçekleştirdiği telefon görüşmesi, “ABD savaşa dahil mi oluyor?” sorusunu gündemin merkezine taşıdı. Amerikan medyası, Beyaz Saray’daki ulusal güvenlik toplantısına dikkat çekerken, New York Times İran’ın ABD üslerine saldırı hazırlığı yaptığını iddia etti.