Çin geri adım mı attı? ABD’ye yönelik bazı vergileri kaldırdı iddiası

Çin, ABD ile yaşanan tarife restleşmesinden çekilen bazı yarı iletken kategorilerindeki ithal ürünler için ek yüzde 125 vergiyi kaldırdı iddiası ortaya atıldı.

Caixin’in sektör kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Çin yönetimi şirketlere en az 8 tür entegre devrenin gümrük vergilerinden muaf olarak ithal edilebileceğini bildirdi.

Haberde, Çin gümrük otoritelerinin 10-24 Nisan tarihleri arasında bu ürünlerin ithalatı için ödenen tarifelerin iade edileceğini duyurduğu belirtildi.

Henüz resmi bir duyuru yapılmamış olsa da, haber daha sonra Caixin’in internet sitesinden kaldırıldı.

Öte yandan Reuters haber ajansı, anonim bir kaynağa dayanarak Çin Ticaret Bakanlığı’nın yerli işletmelerden muaf tutulmasını istediği ürünlere ilişkin öneriler talep ettiğini aktardı.

Haberde, Bakanlığın özel bir ekip oluşturduğu ve muaf tutulabilecek ürünlerin listesini oluşturarak şirketlerden destek beklediği iddiasına yer verildi.

KARŞILIKLI TARİFELERDE SON DURUM NEDİR?

Çin, ABD Başkanı Donald Trump’ın 2 Nisan’da duyurduğu “karşılıklı tarifeler” kapsamında gümrük vergisi artışlarına tepki olarak aynı oranda karşılık vermişti.

Tarife restleşmesi devam ederken ABD, Çin’e uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’e yükseltirken, Pekin de yüzde 125’e çıkarmıştı.

ABD yönetimi, diğer ülkelere getirilen karşılıklı tarifeleri 90 gün erteledi ancak Çin’e yönelik olanlar yürürlüğe girmişti.

ABD Başkanı Trump, son günlerde yaptığı açıklamalarda ABD ve Çin arasındaki tarife anlaşmazlığının çözümü için Pekin ile görüşmeler yaptıklarını iddia etmişti.

Çin hükümeti ise bu iddiaları yalanlayarak, Washington ile yapılan herhangi bir görüşme olmadığını duyurmuştu.

Related Posts

ASO Başkanı Seyit Ardıç: Ekonomide güven algısına zarar verecek gelişmelerin uzağında kalmalıyız

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, dünya ekonomisinin yeniden şekillendiği bir dönemde Türkiye’nin daha fazla pay alabilmesi için güven ortamının güçlendirilmesi ve yatırımcılar için uygun iklimin sağlanması gerektiğini söyledi. Ardıç, enflasyonla mücadelede kontrolün kaybedilmemesi, gıda arzının güvence altına alınması ve sanayide dijital dönüşümün hızlandırılması çağrısında bulundu.

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

Altın yatırımcılarını şaşırtan gelişme: 26 Nisan’da fiyatlar geri çekildi

ABD’den gelen piyasa dostu açıklamalar, altın fiyatlarını baskıladı. 26 Nisan Cumartesi günü gram, çeyrek ve tam altın fiyatlarında dikkat çekici düşüşler yaşandı. Yatırımcılar, altındaki bu dalgalanmanın yeni haftaya nasıl yansıyacağını merakla bekliyor.

Yatırımcılar dikkat! Gram altında sert düşüş sonrası iki kritik tahmin

Altın fiyatları salı günü tarihi rekor seviyeleri test ettikten sonra ani düşüşe geçti. Gram altın fiyatı 4 bin 300 TL’yi aştıktan sonra cuma günü 4 bin TL seviyelerine doğru yöneldi. Kısa süre içerisinde yaşanan sert kaybın ardından piyasalarda beklentiler de değişti. Ekonomist Hikmet Baydar gram altın için 2 kritik hedefi işaret ederken, dolar/TL için de tahminlerini paylaştı. İşte detaylar…

Zirai dondan etkilenene destek

DenizBank, zirai dondan etkilenen üreticilerin faaliyetlerini güvence altına almak amacıyla bir dizi finansal çözümü hayata geçirdi.

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerinde iyileşme gerçekleşti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden enflasyon beklentilerine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, “Enflasyon beklentilerinde geçtiğimiz aya göre sınırlı artış olsa da yıllık bazda kayda değer bir iyileşme gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir