ABD ekonomisini bekleyen büyük tehlike

ABD Ulusal Borcunun Hızla Artması, Ekonomiyi Olumsuz Etkiliyor

ABD’de hızla artan ulusal borcun, gelecek yıllarda ülke ekonomisinin büyüklüğünü, istihdamı, yatırımları ve ücretleri olumsuz etkilemesi bekleniyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in ABD’nin kredi notunu düşürmesi ve kamu borcu ile faiz ödemelerindeki artışı gerekçe göstermesi, ülkenin ağırlaşan borç yükünü yeniden gündeme getirdi.

ABD’nin Borç Krizi Büyümeye Devam Ediyor

ABD’de harcamalar ile gelirler arasındaki yapısal dengesizlik ulusal borcun hızla artmasına neden olurken, mevcut trendin sürmesi halinde ekonomik büyümenin yavaşlaması, işsizlik artışı ve yatırımların azalması riski bulunuyor. Ulusal borç, federal hükümetin oluşan giderlerin açık kalan bakiyesini karşılamak için ödünç aldığı para miktarını ifade ediyor.

  • Faiz Ödemeleri Borcun En Büyük İkinci Kalemi
  • Gelir-Gider Dengesizliği Borcu Artırıyor
  • Amerikalıların Refahını Borçun Artması Tehdit Ediyor

ABD’nin harcamaları ile gelirleri arasındaki yapısal dengesizlik nedeniyle borçun artmaya devam etmesi bekleniyor. Yaşlanan nüfus, sağlık hizmeti maliyetlerindeki artış ve faiz giderlerinin yükselmesi, ülkenin harcamalarındaki genel artışın ana nedenleri olarak gösteriliyor.

Ulusal borcun artması ve yüksek faiz oranları, ABD’nin bütçesinden daha fazla payın borcun faiz giderlerine ayrılması anlamına geliyor. Faiz giderlerinin, federal hükümetin en büyük ikinci harcama kalemi olması, gelecek yıllarda faiz ödemelerinin bütçenin en hızlı büyüyen harcama kalemi olacağını gösteriyor.

Borç artışının devam etmesi halinde ABD ekonomisinin büyüklüğünde düşüş, istihdamda azalma ve ücretlerde düşüş öngörülüyor. Bu durum, ABD vatandaşlarının ekonomik refahını tehdit ediyor.

Bütçe reformu ve borç limiti tartışmalarında uzlaşmaya varılamaması, uzmanların kriz uyarılarına neden oluyor. Mali disiplin sağlanamaması halinde, ülkenin artan borcunun krize yol açabileceği endişesi hakim.

Related Posts

İFO: Almanya’da şirketlerin yüzde 40,9’u faaliyetlerinde yapay zeka kullanıyor

Merkezi Münih’te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Almanya’daki şirketlere yönelik dikkat çeken açıklamada bulundu. Şirket, şu anda şirketlerin yüzde 40,9’u iş süreçlerinde yapay zekadan yararlandığını söyledi.

Bakan Bolat ödemeler dengesi verisini değerlendirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yaz aylarının başlamasıyla turizm gelirlerindeki artışın cari işlemler hesabına olumlu yansıyacağını ve hesabın fazla verme eğilimine gireceğini bildirdi.

Merkez Bankası anketi açıkladı: Piyasanın enflasyon ve dolar tahmini geriledi

Merkez Bankası’nın Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’nde faiz indirimi, enflasyon ve döviz beklentilerinde değişiklik öne çıktı. Katılımcılar temmuz ayında politika faizinin 3 puan düşeceğini öngörüyor. Yıl sonu enflasyon tahmini gerilerken, dolar/TL beklentisi hafif düştü.

Petrol fiyatları İsrail’in İran’a saldırmasıyla yükselişe geçti

Petrol fiyatları, İsrail’in İran’a saldırı düzenlemesinin ardından yüzde 7’den fazla yükseldi.

Euro, dolar karşısında son 7 haftanın zirvesinde

Faiz indirimi beklentileriyle güçlenen euro/dolar paritesi 1,1539 seviyesine çıkarak 22 Nisan’dan bu yana en yüksek düzeyine ulaştı.

İnşaat maliyet endeksi nisanda artış gösterdi

İnşaat maliyet endeksi nisanda artış gösterdi