Tarım Girdi Fiyatları Yükseliyor

Tarımsal Girdi Fiyatları Yoğun Bir Şekilde Arttı!

2025 yılı Şubat ayına ait Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE), yıllık bazda %28,92 artarak dikkat çekici bir yükseliş gösterdi. Ayrıca aylık bazda da %2,35’lik bir artış kaydedildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre, Tarım-GFE’de Şubat ayında bir önceki aya göre %2,35, bir önceki yılın Aralık ayına göre %8,38, bir önceki yılın aynı ayına göre %28,92 ve on iki aylık ortalamalara göre %37,78 artış yaşandı.

Ana gruplarda, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde aylık bazda %2,40, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde ise %2,02 artış meydana geldi. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde %27,49, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde %37,80 artış kaydedildi.

Yıllık değişimde en yüksek artış yüzde 52,51 ile veteriner harcamaları alt grubunda görülürken, aylık değişimde ise yüzde 3,78 ile tohum ve dikim materyali alt grubu ön plana çıktı. – BAYBURT

Related Posts

Bunun da suçlusu Trump! Kahvenin de tadı kaçıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Brezilya’dan ithal edilen kahveye yüzde 50 gümrük vergisi getireceğini açıklamasının ardından kahve fiyatlarında hızlı bir artış yaşandı. New York’ta işlem gören Arabica türü kahve fiyatları bir günde %3,5 oranında …

Benzinlik fiyatları havalimanlarıyla yarışıyor! Fiyat farkı 3 katına çıktı

Benzinlik istasyonlarında bulunan marketler adeta cep yakıyor. İstasyonlarda bir çikolatanın fiyatı markete göre 3 katı fazlasına satılıyor.

Bakan Şimşek, Londra’da konuştu: Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azaldı

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla yaptığı temaslarda “Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Bolat açıkladı: Yurtdışı alışverişinde yeni dönem!

Ticaret Bakanlığı, yurtdışı alışveriş sitelerine yönelik yeni bir zorunluluğu devreye aldı. Türkiye’ye satış yapan platformlar artık ülkede temsilci bulundurmak zorunda olacak.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Türkiye otomotiv sektörü yılın ilk yarısında tarihi rekor kırdı

Otomotiv sektörü, bu yılın ocak-haziran döneminde 19 milyar 986 milyon 716 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ilk 6 aylık ihracatına imza atarken, sektörün toplam ihracattaki payı da yüzde 15,2 olarak hesaplandı.